Uit contact in verbinding

Bali heeft mij welkom omarmd met zoveel mooie mensen en warme contacten, met zoveel bijzondere belevingen en natuurpracht, en nu leidt mijn volgende voetstap me naar diepere stilte zonder communicatie met buiten.
Voor minstens een week trek ik de stekkers uit alle apparatuur en leg ik mijn mond aan banden. Ik en mijn communicatiemiddelen, vallen stil.

Ik neem van nature waar hoe iemand in zijn vel steekt, wat er onder de oppervlakte speelt en welke behoefte er leeft. Dat is een hoop informatie die tot me komt die niet altijd zomaar weer door- en uit me wegstroomt. Ik ervaar dat als rijk en bewustzijns verruimend. De veelheid daarvan valt me bij perioden ook zwaar. Het kunnen communiceren, uitwisselen en delen kan daarbij voor mij –en mogelijk ook voor de ander – opluchtende en verhelderende ruimte bieden.
Al die in- en uitgaande informatie en mijn gerichtheid daarop, is tevens een verleiding om aldus niet actief ruimte in mezelf te maken voor hetgeen dat vanuit mijn evoluerende, diepere lagen tot mijn bewustzijn en leven wil komen.

Er is geen ander begingpunt dan het Zelf, mijn Zelf. De rest is voornamelijk spiegeling.

Yol welkom B.tempelNu ik wil leren om ook in de ‘verleidingen’ van alles wat er aan lijden is, mijzelf als begin- en uitgangspunt te nemen, is dit het moment om nog dieper in de Stilte te gaan. Dit is het moment in mijn Vision Quest om bewust de schijnbare leegte te omarmen.

Ja, dat vind ik ook eng, want zonder communicatie voelt een deel van me of ik dan niet besta. Dat deel dat op dit voornemen reageert met golven van opgeslagen, oud verdriet.waterval meditatie

 

 

 

Tegelijkertijd voel ik Vrede. Vrede die spreekt van ontheffing van verantwoordelijkheden die niet de mijne zijn. En ik weet: of ik nou communiceer of niet, alles Is. En alles wat er is, transformeert van nature.

 

.

.

In bereidheid en in compassie voor alles in mij,
vraag ik een Whizzard kaart met de energie die me kan leiden in deze tijd.

whizzard Transformation powers MystTransformerende krachten – Mist

De energie spreekt:

“Gegroet mijn lieve, zie je mijn weerspiegeling in deze druppel licht?
Ik ben altijd bij je en houd je in mijn armen. Ik help je jouw gedachten te richten. In de Stilte van je Hart kun je mijn stem horen.
Het is mij een grote eer en vreugde jouw gids te mogen zijn.
Open zowel je Hart als je Gedachten voor mij en gezamenlijk zullen we alle patronen van afgescheidenheid en angst overstijgen.
Dankbaar buig ik tot jou, oh beminde”.

 

Ik ben ontroerd en dankbaar.

Share
Boekenlegger op de permalink.

8 Comments

 1. Lieve vriendin hoe lastig ook je gaat voor je diepere lagen. Mooi. In verbinding en liefde leef ik mee. Lieve knuf.

 2. Hallo Yolinde, mooi zijn jouw woorden, jouw tekst.
  Toen je aankondigde dat je naar bali zou gaan en helemaal niet zou communiceren via Facebook of wat dan ook, dacht ik wow…. Kan dat? is dat inderdaad ook geen afgesneden gevoel? Helemaal daar, maar helemaal in en met JeZelf. Nu er toch zo af en toe berichtjes komen, merk ik dat ik ze lees en inspirerend vind. Nu ook je bovenstaande zin:
  “Al die in- en uitgaande informatie en mijn gerichtheid daarop, is tevens een verleiding om aldus niet actief ruimte in mezelf te maken voor hetgeen dat vanuit mijn evoluerende, diepere lagen tot mijn bewustzijn en leven wil komen” . Heel herkenbaar, voor mij, op dit moment. Dus dank je voor het delen en ik wens je een prachtig bezoek aan jeZelf. Liefs Anoushka
  p.s. Soms als ik aan je denk, dan denk ik terug aan het accordeon muziekspel op de Zwaan tijdens Pinksteren. Kan jij je dat nog herinneren?

  • Dank je wel Anoushka.
   Middenin mijn ‘ontkoppeling’, zijn jouw woorden voor mij troostvol en ze stemmen me zacht.
   De herkenning op onze individuele paden, warmt mijn hart in verbinding.
   <3
   Yolinde
   Ja, ik weet nog goed het zomerfeest op de Zwaan, de sfeer, de ogen en stemmen van de kinderen met mijn accordeon en het welkom toen we net waren neergestreken in Eefde.

 3. …En alles wat er is, transformeert van nature…dat is wat resoneert. Dat be-leven, is voor mij steeds meer waar het om draait. Meer niet. Heel gek hoe moeilijk dat kan zijn terwijl het zo simpel zou kunnen Zijn. Misschien heb je er wat, misschien niet. Boeiend om jouw ervaringen mee te mogen lezen. Dank je wel en ‘succes’ gewenst.

 4. Hallo Yolinda, heel herkenbaar, de wil om totaal in jezelf te willen zijn en met de natuur oude patronen naar boven te laten komen. Niet te communiceren, betekent in mijn ervaring wel met de natuur communiceren. Die zal zeker met je communiceren, je dragen, je voeden en je zal verrijkt terugkeren.Als je dat nog wilt …… Heerlijk je tocht, ik heb deze voor gedeelten in India ook beleefd.Dan was de tijd van stilte minder lang, dus het zal een avontuur voor je zijn. Waar ga je het precies doen, dat je geen mens zal tegenkomen? Liefs Irma Koerhuis

 5. Jouw retraite binnen jouw retraite! Een logische stap, in mijn beleving. Benieuwd naar wat het je zal brengen, wens ik je een mooie tijd. Dikke kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.