Ervaringen

Iedere sessie weer genoot ik van je intense aandacht, je warmte, je mee- en invoelendheid, en vooral de op mij afgestemde prachtige klanken en je helende stem.
Er ontstond hierdoor een intensieve wisselwerking tussen ons beiden, die mij iedere keer weer naar verrassende nieuwe inzichten bracht. Waardoor ik blij en geïnspireerd huiswaarts ging en mijn weg vervolgde.
Cora Boshuizen


In het beeld dat in de sessie verscheen stond ik aan de voet van een meer.  Een meer dat niet de mijne was maar waar ik wel deel vanuit maakte. Yolinde  stond in dat meer, klonk en ik klonk met haar mee. Voorzichtig, bang om mijzelf hoorbaar te maken, bijna bang voor mijn eigen stem. Naarmate ik dichter bij mijzelf kwam en mijn stem er mocht zijn, durfde ik meer ruimte in te nemen.  Langzaamaan nam ik de regie, de regie over mijn leven.  Ik klonk, en Yolinde klonk met mij mee.
In situaties waarin ik mijzelf voel wankelen, denk ik geregeld terug aan deze ervaring, dan voel ik weer de kracht om te blijven staan.
Adelie Meijer


Ik had last van soms oncontroleerbare woedeuitvallen. In de sessie bleek dat dit gelinkt was aan een verstootte vrouw in mijn verre voorouderlijn. Yolinde gaf mij de zinnen om hier vrij van te komen en tijdens het uitspreken klonk zij waardoor ik steeds meer vrij kwam.
Sofie

Het is bijzonder om in te sessies te ervaren hoe helend en verruimend Yolinde ‘s begeleiding is. De trance van de zielenreis  en haar helende stem. En om vervolgens en te ervaren dat ik die kracht zelf ben. Daarin gaan nieuwe werelden open met inzichten en mogelijkheden.
Violette
 
In de sessies tijdens de maanden van ziekte- en stervensproces, brachten de geleide meditaties die in het moment opkwamen ruimte, rust en stilte waarin de strijd en de pijn steeds meer vervluchtigde. De klankzang spiegelde haar wezenskern en bracht haar/ons in het gebied waar leven en dood één zijn. Waar in de dood het leven is.
Waarop zij zei: “Sereen, het klopt, liefde, kracht van liefde, dit is wat het Leven is.” “Ik hoef niet in te pakken, alles gaat mee.”
Yolinde Galama
.
Ik vind het erg belangrijk hoe de eerste kennismaking verloopt; ik ga uit van mijn gevoel op dat moment en dat was tussen Yolinde en mij direct vertrouwd.
Bij latere sessies bleek dat prima te kloppen.
Ook een aangename omgeving werkt mee om je op je gemak te stellen; fijne sfeer, mooie muziekinstrumenten en foto’s, allemaal prettige objecten om je heen.  En niet te vergeten de rust.
De sessies hebben me tot nu toe veel gebracht en ik ga graag verder met mijn ontwikkeling.
Elizabeth de Vries
.
Ik had gemerkt dat mijn zingen ook emotioneel, fysiek en spiritueel  beweging in me teweeg bracht.
Dit effect werd niet ontkend in mijn klassieke zanglessen, maar vond daar geen plek om verder uit te werken.
Een aantal jaren geleden merkte ik in mijn zanglessen, dat het zingen en vooral ‘in klanken’ en in sommige teksten dingen in mezelf ook emotioneel, fysiek en spiritueel in beweging kwamen. Het bewerken van die effecten voor mij van leren zingen was niet de afspraak in mijn klassieke zanglessen, alhoewel het niet ontkend werd dat leren zingen en klanken ook op ander vlak dan het technische effect konden hebben.
Ik besloot toen een weg erbij te zoeken, waar deze aspecten wel de aandacht konden krijgen, die ze mijns inziens verdienden en zouden kunnen bijdragen aan betere klankontwikkeling en ontspannener en vrijer te kunnen zingen. Ik wist al via mijn persoonlijke omgeving van het bestaan van Pansori Living Sound. Via die beweging vond ik Yolinde. We hebben een aantal jaren samen de wereld van helende klank onderzocht. In haar vond ik iemand, die goed kon luisteren, goed in staat was mijn emotionele en soms ook belemmerende ervaringen met zingen en teksten om te zetten in klank sessies. We zongen ‘tegen de  trommels’ om zo de trillingen te versterken van mijn eigen stem, al klanken makend zette ze klankschalen in om de helende werking te versterken en nog veel meer. Zo heb ik hele reizen in mijn binnenste gemaakt, waardoor ik onder andere een oud diep pijnlijk beeld uit een vorig leven via klank door de tijd heen naar het nu heb kunnen brengen/zingen. Een tekst van een muziekstuk van Schutz rond 1600, wat op het programma stond van een van de koren voor een concert, “In Frieden Fahren”,  hebben we almaar gezongen net zolang tot het beeld in mijn binnenste zich liet zien waarom ik dat niet kon zingen zonder in tranen uit te barsten of dat het zo onzuiver werd, dat ik beter mijn mond kon houden. Op het concert heb ik met grote dankbaarheid voor mijn overleden moeder kunnen zingen, dat ze “In Frieden kon Fahren”, alsnog. Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de samenwerking met Yolinde en op al wat het in me heeft geopend, wat ik heb geleerd zowel over mezelf als over ‘klinken’  en op al wat ik heb kunnen helen in mezelf.
Greetje de Goede
.
Wat me vooral is bijgebleven van de sessies bij Yolinde (ik heb zowel groepssessies  als individuele sessies bij Yolinde gevolgd) is het openen en het ruimte geven aan de lichtfrequenties in en om mij heen. Deze lichtfrequenties brachten mij ervaringen die mijn zelfkennis , mijn bewustzijn en mijn liefde voor mezelf verruimden. Yolinde is uitstekend in staat om vanuit haar zijn (fijngevoelig, stralend en warm) deze ervaringen te verstaan en door haar prachtige stemgeluid  deze  te verdiepen en te bekrachtigen.
Monique de Lange
.
Ik kwam bij Yolinde met een vraag. Ik wilde namelijk graag met klank gaan werken, maar was erg onzeker  over mijn kwaliteiten ( ik doe alles op gevoel, geen achtergrond…wat kan ik van daaruit betekenen voor een ander? ).
We zijn aan de slag gegaan met stem, klankschalen, trommels….Yolinde heeft daarbij ‘gekeken‘( lees: geluisterd, gevoeld ) naar wat mijn kwaliteiten zijn; mijn vermogen; mijn kracht, maar ook naar mijn valkuilen ( niet zozeer met betrekking tot mijn stem, maar met betrekking tot wie ik ben ).
Daarnaast heeft ze me tips gegeven, aandachtspunten zeg maar.
Het was erg fijn om mijn vraag samen te kunnen onderzoeken.
Naderhand kreeg ik een uitgebreid verslag toegestuurd. Heel mooi om alles daarmee nog eens extra te kunnen laten ‘indalen’ en vervolgstappen op te gaan ondernemen.
Al met al was het voor mij een hele waardevolle sessie, die mij heeft geholpen om meer helderheid te krijgen en meer op mijzelf te durven vertrouwen.
Monique Marten
 

 

 

 

Share

Reacties gesloten.